28 janar 2022,Radio Televizioni i Kosovës. Bjeshkët e Isniqit shtrihen në zonën kufitare Kosovë-Mal i Zi – Shqipëri, në një sipërfaqe prej rreth 50 kilometrash katrorë, te cilat deri në shpërthimin e luftës së fundit shfrytëzoheshin për zhvillimin e blegtorisë.Pas luftës,tradita e verimeve u zbeh për një kohë, për t’u rikthyer pas pak vitesh me të njëjtin hov dhe në formë të re.Reportazhi i bashkangjitur sjell pak nga larmia e jetës shumëngjyrëshe në Bjeshkën e Zllonopojës,njëra ndër të pesë bjeshkët e Isniqit. TV reportazhi në linkun bashkangjitur

The Isniq Mountains are located in cros-border area Kosovo-Albania-Montenegro, in an area of about 50 square kilometers, which until the outbreak of the last war were used for livestock development. The Kosovo war faded this tradition for many years…But, after a few years the life came back in this areas in a new form and more beautifull colors. The TV Story can be find under the link