Posts tagged Xhevat Limani

Teatri Shqiptar në Amerikë

Xhevat Limani është aktori i parë profesionist ndër shqiptarët brënda Maqedonisë së Veriut, I cili ka interpretuar në rreth 100 premiera teatrore i mirërpitur gjithëmonë nga publiku, ndërsa nga kritika i vlerësuar me thirrjen e merituar “Yll i teatrit shqiptar”. Me themelimin e Teatrit Shqiptar në Amerikë, artit skenik shqiptar i dha një dimension më të gjërë dhe më të ndritshëm nëpër skenat e kryeqendrave botërore. Ndërsa, me poemën dramatike Gjergj Kastrioti Skenderbeu së bashku me sopranon briliante Era Hoxha, risollën në kujtesë namin e motit të madh të kryeheroit… Read More