Posts tagged Xhevat Ibraj

Në Kosovë fshatra të rrënuara,të minuara dhe të depopulluara

6 prill 2012, Dojçe Vele. Rreziku nga mjetet shperthyese dhe  pamundësia e rindërtimit yë s htëpive të rrënuara gjatë luftës së Kosovës, janë ndër arsyet kryesore të cilat edhe 13-të vjet pas luftës fshatra të tëra i lënë të pabanuara. Banorët e tyre jetojnë  të shkapërderdhur nëpër qendra të ndryshme dhe në kushte të rënda ekonomike dhe sociale. Kosharja e Gjakovës është njëri ndër fshatrat e rrënuara, të minuara dhe të depopulluara, të dyzet shtëpitë e të cilit kanë ngel rrënoja.    Hazir veseli 71 vjec nga Kosharja e Gjakovës,… Read More

Gjendje alarmante ne pyjet e Junikut

 27 mars 2015, Radio Kosova, Pyjet e komunes se Junikut po degradohen ne mase te madhe dhe ne forma te ndryshme. Opozita thote se zeri i tyre po has ne vesh te shurdher, perderisa nga Drejtoria per Zhvillim Ekonomik thone se pyjet e menagjuara nga komuna jane ne gjendje te rregullt. Komuna e Junikut menagjon vetem me 1,315 hektare pyje ne pronesi private, perderisa pyje shtetrore jane 4,266 Hektare. Zenel Maloku, delegat ne opozite nga radhet e „Levizjes Vetvetndosje“, gjithe pergjegjesine per gjendjen e rende ne pyjet e Junikut hedh… Read More