Posts tagged Vetrvrasjet ne Kosove

Vetëvrasjet si pasojë e depresionit

27 nentor 2009, Dojce Vele. Si pasojë e depresionit në Kosovë, vetëm në gjashtë mujorin e  parë të këtij viti janë shënuar 38 vetvrasje dhe 135 tentim vetvrasje. Ndërsa prej vitit 2000 në Kosove kanë kryer vetvrasje 546 persona, shkaku kryesor i të cilave është gjëndja e rëndë ekonomike dhe sociale. Shqetësim, pagjumësi, humbje oreksi, apati e përgjithshme dhe mbyllje në vetvete – këto janë disa nga simptomat e depresionit. Meqënëse në Kosovë deri vonë familjet ishin të mëdha dhe të harmonizuara, depresioni nuk shprehej në masë të madhe –… Read More