Posts tagged Vere

Kosova ka rrugë të gjatë para integrimeve tregtare

Vera e Kosoves “Stone Castle” ne tregun e BE-se 15 qershor 2012, Dojce Vele, Kosova ende nuk ka të nënshkruar asnjë marrëveshje të tregtisë së lirë me Bashkimin Evropian. Paralajmërimi i fillimit të negociatave rreth Marrëveshjes për Tregti të Lirë, premton një faqe të re bashkëpunimi me BE-në. Përderisa,themelimi i Odës Ekonomike Kosovaro-Gjermane, pritet t´i kontribuojë integrimit më të gjërë të ekonomisë dhe bizneseve të Kosovës në BE. CEO (Congress & Event organization) është organizate ndërkombtare e cila krahas shërbimeve konsulente në hulumtimin e tregut, në fushën e investimeve, marketingut… Read More

Verë Kosove për eksport

28 dhjetor 2011, Dojce Vele, Që nga vitit 2003 në Kosovë janë privatizuar 300 ndërmarrje shoqërore, janë krijuar 670 ndërmarrje të reja, ndërsa janë mbledhur 584 milionë euro. Por, vetëm dhjetëra prej tyre kanë arritur të shtrihen me produket e tyre ne tregun e jashtëm. Ndër to është edhe Vreshtaria dhe Veraria “Stone Castle”, në Rahovec, me kapacitet prodhimi prej 12 milione litra në vit, 90  per qind prej të cilave i plason në tregun e jashtëm. Vreshtari ne Rahovec Kultivimi i rrushit dhe prodhimi i verës është karakterisitike e… Read More