Posts tagged Turizmi

BE ndihmon zhvillimin e turizmit në perëndim të Kosovës

Panorame dimri nga Bjeshket e Belegut(Foto F.Alaj) 13 mars 2012, Dojce Vele, Trashëgimia natyrore, kulturore dhe historike e Rrafshit të Dukagjinit, është fokusi për investimet e radhës ne Kosove nga Bashkimi Evropian. Projekti i pare “Shihemi n Dukagjin” do të shtrihet në tri komuna  ndërsa projekti “Miresevini n Dukagjin” do të shtrihet në gjashtë komuna të  Dukagjinit.   Një kullë shekullore buzë lumit Erenik e rrëzë Gjeravicës, njërës ndër majat më të larta në Ballkan me 2, 656 m lartësi mbidetare do t´jetë Qendra për Zhvillimin e Turizmit në Dukagjin, rrjeti… Read More

Kosova ka potencial të mjaftueshëm për zhvillimin e turizmit

12 mars 2009, Dojce Vele, Në Panairin Ndërkombtar të Turizmit, në Berlin, Kosova do te prezantojë resurset e saj turistike. Ky është prezantimi I dytë I Kosovës si shtet në panairet nderkomtbare, pas panairit te Stambollit. Bjeshket e Nemuna në trekëndëshin kufitar, Kosovë-Mal I Zi-Shqipëri, padyshim janë masivi me unik malor në rajon. Shtrirja në hark e komunës së Burimit, Klinës, Pejës, Deçanit, Junikut, Gjakovës dhe Prizrenit, rrëzë këtij masivi me sipërfaqe prej 2,440 km2. Në këtë hark vargmalesh, ngrihet edhe Bjeshka e Gjeravicës me majën më të lartë në… Read More