Posts tagged Shqiptarët e veriut

Shqiptarët e zhvendosur në veri

  29 prill 2010, Dojce Vele, Për shkak të dëbimit të dhunshëm gjatë luftës dhe uzurpimit të pronave nga serbët pas përfundimit të saj, rreth 10 mijë shqiptarë të Mitrovicës edhe njeë dekadë pas  luftës jetojnë larg vatrave të veta nga të cilat i ndan vetëm Ura e Ibrit. Cfarë po bëhet në kthimin e tyre, në një kohë kur kthimi i të zhvendosurve të tjerë nga shtetet e rajonit është prioritet i qeverisë së Kosovës?        Ditë prilli në Mitrovicë. Pranverë si çdokund tjetër, edhe në këtë qytet… Read More