Posts tagged Shperngulja e shqiptareve

Si jetojnë shqiptarët në veri të Mitrovicës?

Veriu i Mitrovices nen sovranitetin e kujt? 14 gusht 2011, Dojce Vele,  Tensionet e shkaktuara nga ngjarjet e fundit në veri të Kosovës, nuk janë asgjë e re për banorët shqiptar të Lagjes së Boshnjakëve. Presionet 12-të vjecare, më se 80 për qind prej këtyre banorëve ua imponuan shitjen e pronave dhe shpërnguljen. Mërmëritje ndër dhëmbë dhe përgjegje në të ikur, janë ato që merr pas cdo përpjekjeje të hedhësh dritë mbi përditshmërinë e banorëve të Lagjes së Boshnjakëve në veri të Mitrovicës. Pa emra, pa fotografi e as pa… Read More