Posts tagged Shkrimtare shqiptar dhe malazez

Poetët, dashuritë individuale i rrisin në dashuri ndërmjet popujve

Romani “Teuta”, kushtuar mbretereshes ilire 2 shtator 2011, Dojce Velle. “Poetët janë ata që dashuritë individuale i kultivojne dhe i rrisin ne dashuri ndërmjet popujve dhe prandaj, vargjet dhe varret e tyre janë dhe mbesin të të gjithëve”. Ali Binaku, shqiptar i shpronësuar, i përndjekur dhe I dëbuar është personazhi të cilin poeti malazez Radovan Zogovic e kishte zjedhur për të nxjerr në pah vuajtjet dhe mundimet që i shkaktoheshin popullit shqiptar nën sundimin e Mbretërisë Serbo-Kroato-Sllovene (1918-1941). Prandaj, edhe ciklin njëmbëdhjetë këngësh “Ardhësit-Këngët e Ali Binakut”, i shkruar në vitin… Read More