Posts tagged Shaban Bali Nokshiqi

Gjurmë që mbesin…SHABAN BALI NOKSHIQI

Shaban Bali Nokshiqi, një fisnik pasardhës kreshnikësh të cilët fillimisht u dëbuan nga vatrat shekullore në Nokshiq që para lindjes së tij.Dëbimi i dytë dhe rrugëtimi i egër në kohë la plagë të pashërueshme në zemrën e Shaban Nokshiqit, atëbotë 16 vjeçar,të cilat do ta përcjellin të pashkëputura deri këtë muzg jete kur tragjedinë e familjes e derdh në kenge vaji për t’ua lënë Amanet e mbamëndje brezave të rinj.Sepse dëbimet prej Nokshiqit nga shteti jugosllav si dhe lufta për mbijetesë në Llugaj të Bajram Currit,i shpallur nga pushteti komunist… Read More

Shaban Bali Nokshiqi shkruan ne vjersha histori

11 gusht 2015, Radio Kosova. Të krijosh, don të thotë të derdhësh shpirtin në art dhe ta ndash atë me të tjerët. E kur kjo ndjesi shpërthen në muzgun e jetës, kjo është një e papritur e bukur njerëzore e cila duhet cmuar dhe perqafuar. E tillë erdhi tek Shaban Bali Nokshiqi, i cili ne moshën 90 vjecare sakrificën e familjes se vet nga Nokshiqi i Plavës e derdh në vargje vajesh me rimë.  Rrugetim i ieger i 6 guhtit 1944,kur familja Nokshiqi për të dytën herë u përfshi nga dhuna e forcave barbare… Read More