Posts tagged Ryve Tahirsylaj

Gratë deçanase mbajnë veten

21 maj 2011, Radio Kosova. Ne kete kohe kur ne mungese vendpunimesh  standardi I jetes eshte ne renje, shumica e grave decanase me mbeshtetjen e organizatave te huaja por edhe me vetiniciative, me produkte te ndryshme vendore dhe me artizanate tradiconale po arrine te sigurojne burime ekzistence per familjet e tyre. Nurie Tolaj, nga Drenoci, eshte prodhuese e produkteve të qumështit. Ajo ne kete menyre siguron ekzistencen e familjes. “Jam prodhuese e produkteve qumeshtore, prodhoj lloje te ndryshme te djathit: djathin tradicional, djathin kackavall, mozarella, gjysme te yndyrshem dhe te yndyrshem…. Read More