Posts tagged Qendra Sociale

Ne Kosove, 8 Marsi nuk eshte feste e te gjitha grave

8 mars 2011, Dojce Vele, Megjithëse pozita e femrës në Kosovë është përmirësuar dukshëm dhe ajo është e përfaqësuar me perqindjen e garantuar nëpër institucione, në shumë raste ajo është tejet larg pozitës së merituar. Keshtu, 8 marsi jo për secilën grua është ditë feste.  Tetë Marsi asnjëherë nuk ka qënë festë për Sadete B., jeta e së cilës mori tatëpjetën që në moshën 24 vjecare, kur pas katër vjetësh martese u braktis nga bashkeshorti i parë. Por, dallgët e jetës do ta përplasin edhe më egër në martesën e saj… Read More