Posts tagged Qendra korrektuese per femra dhe te mitur ne Lipjan

Burgu i femrave në Kosovë

  17 dhjetor 2009, Dojce Vele. Në Qendrën Korrektuese për Femra dhe të Mitur në Lipjan, ndërkohë vuajnë dënimin 40 femra të burgosura, të denuara dhe të paraburgosura, më se 50 per qind të të cilave janë të dënuara për vrasje. Se  si trajtohen të burgosurat, në c´kushte jetojnë ato dhe sa respektohen të drejtat e tyre.    Dymbëdhjetë objekte banimi në një hapësirë 17 hektarëshe në pjesën veriore të qytetit të Lipjanit, njihen si Qendra Korrektuese për Femra dhe të Mitur në Kosovë, e themeluar në vitin 1978. Katër… Read More