Posts tagged Prishtina e pasluftes

Si jetohet në Prishtinë 11 vjet pas luftës

12 qershor 2010, Dojçe Vele. Lufta e fundit Prishtinën e la në gjendje të rëndë, me infrastrukturë dhe ekonomi të rrënuar. Megjithë përmirësimet dhe sukseset, problemet kryesore të kryeqytetit të Kosovës mbeten ndërtimet e egra dhe mbipopullimi. Parku Nacional Gërmia, një oazë gjelbërimi në verilindje të Prishtinës ku qytetarë të shumtë gjejnë frymën e ditës, njihet si mushkëritë e kryeqytetit të Kosovës. Se, edhe pse me restorante luksoze dhe pishinë, qytetarët e dinë mirë se pasuria e vërtet është ajri i pastër, rrezet e diellit dhe freskia e drurëve që… Read More