Posts tagged Prejlep

”Te Qethat 2012″në Bjeshkën e Prejlepit

12 korrik 2012, Radio Kosova, Ne organizim te Grupit Lokal te Veprimit ne Decan, ne Bjeshken e Prilepit u mbajten “Te qethat –Decani 2012”.Riti tradicional i Te Qethave deri me tani eshte mbajtur edhe ne Bjeshken e Lumbardhit dhe ne Bjeshken e  Roshkodolit. “Te qethat” e sivjeme per plakun kesulebardhe, Smajl Imer Latifaj nga fshati Prilepi, jane nje ngjarje e madhe, sa e lumtur poaq me pergjegjesi. Kjo, ngaqe te 60-te delet e tij sot do t´i qeth me ceremonine tradicionale, ku pervec te dhjetera qethtareve, tebanen e tij jane mbledhur… Read More