Posts tagged Pellumb Vrinca

„Zeri i Vellazerise“ në Rrafshin e Dukagjinit

“Zeri i Vellazerise,” nga Prizreni i historise-ne Decanin e lavdise 16 prill 2011, Radio Kosova, Ne pranine e qindra qytetareve dhe ne nje atmosfere festive, sot ne Decan u mbajt manifestimi tradicional „Zeri i Vellazerise“, ne te cilin moren pjese ansamble dhe soliste te muzikes folkorike nga trojet mbareshqiptare.Manifestimi „Zeri i Vellazerise“i filluar sot ne Prizren, koincidon me 12 vjetorin e renjes se heroit kombtar Shkelzen Haradinaj, ku paraprakisht prane varrit te tij dhe te bashkeluftetareve te tij u bene homazhe dhe u vune kurora lulesh. “Zeri I vellazerise” i cili… Read More