Posts tagged Peje

Trendafilat ne dritare

“Ne të gjithë ëndërrojmë për një kopsht magjik me trëndafila ne horizont në vend që të shijojmë trëndafilat që lulëzojnë jashtë dritareve tona…” – Dale Carnegie “We are all dreaming of some magical rose garden over the horizont instead of enjoying the roses blooming outside our windows today.” – Dale Carnegie RELAXING MUSIC AND AMAZING NATURE – Kosovo Trendafilat ne dritare 24 maj 2022,Pejë © Ajetë Shaban Beqiraj Official

Gezuar Viti i Ri 2021

Festa më e pazakontë e ndërrimit të motmoteve, viti 2021, kur nga masat pandemike duhej të mjaftoheshim me kremtën në rrethin e ngushtë familjar, stolitë festive dhe këngët në ekran, jehona e të cilave ndrydhej nën ethet e frikës së infektimit e në shumë familje, apo nën klithmat e vajet e vdekjeve nga Covid 19-të… Video © Ajetë Shaban Beqiraj  

Në Kosovë toleranca ndërfetare është kulturë e traditë

27 maj 2013, Dojçe Vele. “Dialogu ndërfetar duhet të institucionalizohet”. Ky mesazh vjen nga konferenca ndërkombëtare “Feja dhe Pajtimi”, e organizuar nw Pejë të Kosovës ku morën pjesë mbi 120 teologë dhe udhëheqës fetarë nga mbarë bota.  “Soul of Europe” për konferencën me temën “Feja dhe Pajtimi”mbështetur nga Ministria e Punëve të Jashtme të Kosovës, ambasada norvegjeze, ambasada britanike dhe Këshilli Britanik për Fenë zgjodhi Kosovën.Dhe kjo, për  shkak të historisë së viteve të fundit, thotë për DW Donald Reeves, themelues i kësaj organizate, i cili beson fort se “dialogu… Read More

Vallja popullore shqipe trashegimi e çmuar kombtare

25 qershor 2011, Radio Kosova, Vallja tradicionale shqipe, dita dites po rikthehet ne skene. Ajo ze vend ne shtepi, ne shkolla,  ne ahengje e koncertet brenda dhe jashte vendit. Deshira per te kultivuar keto vlera te mrekullueshme trashegimore, po i shtyn prinderit por edhe vet femijet drejt alternativavae te ndryshme, nder te cilat jane edhe percjellja e kurseve te vallezimit. Ilir Ferizaj 26 vjec, nga Strellci i Decanit eshte economist I diplomuar. Mirepo, dashuria per vallen popullore e largoi ate nga rruga per te cilen ishte percaktuar ne fillim te… Read More

Rotary International edhe në Kosovë

3 shkurt 2008, Dojçe Vele. Rotary International, është organizatë ndërkombëtare e liderëve në profesion dhe në biznes, e shtrirë në 170 vende te botës. Kjo organizatë, tashmë ka pranuar Kosovën si anëtaren e vet të 170-të, me të drejta të barabarta. Zyrtarizmi I “Rotary Club Peja” shënon njohjen e parë ndërkombëtare të Kosovës në këtë organizatë. Rotary International është organizatë e liderëve në biznes dhe profesion, klubi I parë I së cilës u themelua në Cikago, të SHBA-ve, në vitin 1905, nga themeluesi, Pol Harris. Kjo organizatë, sot ka 1… Read More