Posts tagged Paralel

Sfida e radhës për Kosovën zhbërja e sistemit paralel të arsimit

28 qershor 2013, Deutsche Welle. Ministria e Arsimit e Kosovës e ka të hartuar planprogramin mësimor për pakicën serbe, por nxënësit serb vijojnë mësimet me planprogram të Serbisë. Zhbërja e sistemit paralel të arsimit varet nga vendimet që do të dalin nga bisedimet Kosovë-Serbi.  Në Restelicë, fshati më i madh i  komunës së Dragashit në trekufirin Kosovë-Shqipëri-Maqedoni, nxënësit mësojnë në një shkollë me dy emra, me dy drejtorë dhe me dy planprograme arsimi. Të dy drejtorët e saj, rrëfejnë për DW-në mënyrën e punës në këtë shkollë.     “Shkolla jonë… Read More