Posts tagged OSBE

Lypës nga Shqipëria në Kosovë

10 shkurt 2010, Dojce Vele. Sipas të dhënave zyrtare në Kosovë afro 80% e lypësve vijnë nga Shqipëria. Arsyeja me e shpeshtë është shpresa për gjetjen e një vendi pune, në mungesë të të cilit lëmosha mbetet e vetmja mënyrë mbijetese.     Ajo vjen nga Lezha. Por edhe pse me të bijën nëntë vjeçare mëngjes e mbrëmje kërkon lëmoshë nëpër trotuaret e Prishtinës, ajo nuk do të identifikohet, ngaqë i turpërohet realitetit të saj! “Me vjen zor…-ndrydhet ajo për të vazhduar: Degjo motra! Unë dal në ora tetë deri në… Read More

Perfaqesues te OSBE-se vizituan Decanin dhe Junikun

1 shkurt 2007,Radio Kosova. Perfaqesues te Zyres Rajonale te OSBE-se, vizituan komunën e Decanit dhe Pilot-Njësinë Komunale të Junikut, ku u njohen me per se afermi me te arriturat e tyre ne lemi te ndryshme.  Pas vizites ne zyrat komunale te OSBE-se, drejtori I zyres rajonale te kesaj organizate Raoull Allalouf u prit nga perfaqesues te komunes se Decanit si dhe te Pilot-Njesise komunale te Junikut.  te cilet e njoftuan per zhvillimet e deritanishme si dhe per planet per te ardhmen. Me theks te vecante, autoritete komunale te Junikut informuan… Read More