Posts tagged Natasha Lako

Vizitë artistëve Natasha Lako e Mevlan Shanaj

4 maj 2004. Natasha dhe Mevlan Shanaj, janë një bashkim fatlum i cili rezultoi me krijimin e një familjeje të lumtur si dhe i një karriere të bujshme artistike. Gërshetimi i natyrshëm i artit të tyre: poete-aktor, skenariste-regjisor, do të lërë pas vetes shkëndija të pashuara në letërsinë dhe kinematografinë shqiptare, të cilat do të përcillen brez pas brezi.  Reportazhi nga vizita në familjen e tyre, të gjithë ata që Natashën dhe Mevlanin i njohin vetëm nëpërmjet librave dhe ekranit,do t´i shpie më pranë botës së tyre unike prej së cilës… Read More

NATASHA LAKO: “Dënimi nga mendimi zyrtar na bëri më trima”

 Viti 2004, Natasha Lako-Drejtoreshë e Arkivit të Filmit në Tiranë është njëra ndër figurat më të shquara të kulturës shqiptare. Autore e dhjetëra librave në prozë dhe poezi si dhe skenariste e rreth 12 filmave që vulosën në ekran periudha të rëndësishme të historisë kombtare, si:”Plumba Perandorit”, “Fletë të bardha”etj.   Ajetë Beqiraj: Jeni ndër gratë më me emër të Shqipërisë. A e ndjeni kënaqësinë e punës suaj? Natasha Lako: Unë e kam ndjerë këtë nga dashuria e të gjithëve dhe shumë herë e kam menduar “Përse lexuesit shqiptar e… Read More