Posts tagged ministri Ardian Gjini

Tri fshatrat e Rajonit te Vokshit s’do te perfshihen brenda Junikut

26 nentor 2006, Radio Kosova. Procesi I decentralizimit nga komuna e Decanit eshte mbeshtetur qe nga fillimi. Me shpalljen e Junikut si pilot komune, nen ombrellen e tij u perfshine edhe tri fshatra te Rajonit te Vokshit. Vendimi hasi ne kundershtimin e banoreve te ketyre vendbanimeve, te cilat u percollen ne Ministrine e Pushtetit Lokal.  Ideja qe fshati me i madh ne Kosove, te shnderrohej ne komune ishte e kahmotshme dhe kjo u realizua me procesin e  decentralizimit te pushtetit local, m c’rast juniku fitoi statusin e pilot komunes.Kryetari I… Read More