Posts tagged Mehmet Pllana

Varfëria i mban romët, ashkalinjtë dhe egjiptasit larg shkollimit

Romët kremtojnë Shën Gjergjin 5 dhjetor 2008, Dojçe Velle. Sipas disa sondazheve, një e katërta e fëmijëve rom, ashkalij dhe egjiptas nuk ndjekin as shkollën fillore. Ndërsa, ndër arsyet kryesore të mungesës së arsimimit është gjendja e rëndë sociale. Romi 24 vjeçar, Mehmet Pllana, është më i madhi prej gjashtë fëmijëve në familjen e tij, të cilit për shkak të gjëndjes së rëndë ekonomike, është dashur të ndërpresë shkollimin. „Kam vetëm katër vjet shkollë, kurrgjo tjetër. Më është dashur të punoj, se s´kemi pas kushte… Jemi tetë anëtarë. Vëllezërit e… Read More