Posts tagged Martesat e detyruara

Martesa te detyruara ende në Kosovë?

8 nëntor 2010, Dojce Vele. Martesat e detyrueshme kryesisht i takojnë së kaluarës dhe ky fenomen shfaqet vetëm në zonat, ku dominon tradita ndërsa arsimi nu kështë në nivelin e duhur.  Në raste të tilla, krahas gjykatave bëhen zgjidhje edhe nëpër oda burrash, me  Kanunin e Lekë Dukagjinit.  Ajo i kishte vetem 15-te vjec. Nje topolake me gersheta te gjata e cila shkonte ne klasen e nente dhe enderronte per studimet punen dhe martesen me nje djale qe do ta dashuronte. Por enderra e saj u thermua nga nje realitet… Read More