Posts tagged Lluke

Solidariteti, virtyt i popullit te Kosoves

Ketu jetuan deri dje… …Ketu jetojne tash e tutje 3 janar 2011, Dojce Vele, Gjëndja e rëndë ekonomike, numri i madh i të pastrehëve dhe buxheti i limituar i institucioneve përkatëse, ka nxitur mobilizimin e popullatës , falw solidaritetit të së cilës vetëm brenda 2011-tes janë ndërtuar shtëpi te shumta  anekënd Kosovës.  Dhjetëra shtëpi në gjirin e pishave të Decanit, dikur sinonim i qetësisë dhe pushimit për punëtorët, tashmë janë shndërruar në strehë për familjet pa kulm mbi kokë. Por,  strehë të dobëta druri këto, për vjeshtën me shi e… Read More

Kur dora e meshires zgjatet kah nuk e pret

Ajne Tahirukaj,fale kusherinjve behet me shpi te re 23 shtator 2011, Radio Kosova. Mergata e Kosoves, kontributi i se ciles eshte i ditur, edhe sot gjen forma per t´i qendruar prane popullit te vet. Nje deshmi te kesaj gjejme ne Lluke te Eperme te komunes se Decanit, ne te cilin fshat dorezohen celesat e nje shtepie te ndertuar nga mergimtarë me banim ne Zvicer. Ne nje shtepi njekateshe ne mes te fshatit Lluke e Eperm rreth nje kilometer ne lindje te Decanit, tashme punimet jane ne perfundim e siper. Ndersa,… Read More