Posts tagged Lloqan

Në vetmi e në skamje…

Zyhra Beqirit nuk i ka ngel njeri 12 tetor 2011, Radio Kosova. Zyhra Beqiri është një grua e varfër e cila jeton e vetmuar në një kasolle në Lloqan, pa përkujdesje institucionale. Edhepse pothuaj ka humb të parët dhe për nevojat e veta ecën zvarrë, ajo nuk gëzon as përkujdesje mjeksore. Fati dhe jeta e saj janë të varura vetëm në njerëzit vullnetmirë. Një kasolle përdhesë me një dhomë dhe një banjë, renovuar nga një donatore para dy vjetësh është hapësira në të cilën jeton Zyhra Beqiri, e lindur me… Read More

“Shtepia e Fshatit” ne Lloqan të Deçanit

23 tetor 2011, Radio Kosova, Tash dhjete vjet  ne gjirin e fshatit Lloqan eshte nje Shtepi  Fshati ne sherbim  te te gjithe banoreve. Aty organizohen ahengjet, ceremonite mortore por edhe aktivitete te ndryshme rinore. Kete model deri me tani e kane pervetsuar vetem fshatrat Carrabreg dhe Voksh. Nje objekt i suvatuar ne jeshile, ne zemer te fshatit Lloqan, eshte  shtepia ne te cilen banoret e  ketushem organizojne aktivitete te ndryshme. Ndersa, flamuri ne qati te saj apo porta e hapur, jane shenjat identifikuese te nje gazmendi apo rasti vdekjeje. Per shtepine… Read More