Posts tagged La Befana

Festa e Shtrigës së Mirë sjell gëzim te fëmijët e Deçanit

6 janar 2006, Radio Kosova. Me rastin e festes se Shtriges se Mire, e cila per te krishteret katolike paraqet diten e pagezimit te Jezu Krishtit, regjimenti I pare I armates italiane “Granatieret e Sardenjes”, me baze ne Decan, shprendane mjete shkollore dhe veshje dimerore per 60 femije bonjake te komunes se Decanit.  Legjenda thote se “nje dite tre mbreter u nisen te ngarkuar me dhurata per Femijen Jezu. Nje plake e cila desh t’iu bashkangjitej dhe ne castin e fundit ndryshoi mendje, e penduar pas kesaj provoi t’i arriste… Read More