Posts tagged Krishtlindjet ne Kosove

Krishtlindjet në Kosovë

24 dhjetor 2009, Dojçe Vele. Mbi 65 mijë katolikë në Kosovë përkujtojnë lindjen e Krishtit, si një festë të ardhjes së dritës për njeriun me urimet për një jetë në paqe, begati dhe lumturi.    Në sheshin “Nëna Terezë” në qendër të Prishtinës ndriçuar nga drita fosforeshente dhe me bredhin e Krishtlindjeve në mes, zilet e kuajve të karrocës së Babadimrit dëgjohen nga larg… Edhe sivjet petkun e Plakut të Krishtlindjeve e ka veshur Ali Xhaka nga Llapi, i cili me grupin e tij e kompleton këtë panoramë Krishtlindjesh duke… Read More