Posts tagged Komuna e Junikut

Perfaqesues te OSBE-se vizituan Decanin dhe Junikun

1 shkurt 2007,Radio Kosova. Perfaqesues te Zyres Rajonale te OSBE-se, vizituan komunën e Decanit dhe Pilot-Njësinë Komunale të Junikut, ku u njohen me per se afermi me te arriturat e tyre ne lemi te ndryshme.  Pas vizites ne zyrat komunale te OSBE-se, drejtori I zyres rajonale te kesaj organizate Raoull Allalouf u prit nga perfaqesues te komunes se Decanit si dhe te Pilot-Njesise komunale te Junikut.  te cilet e njoftuan per zhvillimet e deritanishme si dhe per planet per te ardhmen. Me theks te vecante, autoritete komunale te Junikut informuan… Read More

Tri fshatrat e Rajonit te Vokshit s’do te perfshihen brenda Junikut

26 nentor 2006, Radio Kosova. Procesi I decentralizimit nga komuna e Decanit eshte mbeshtetur qe nga fillimi. Me shpalljen e Junikut si pilot komune, nen ombrellen e tij u perfshine edhe tri fshatra te Rajonit te Vokshit. Vendimi hasi ne kundershtimin e banoreve te ketyre vendbanimeve, te cilat u percollen ne Ministrine e Pushtetit Lokal.  Ideja qe fshati me i madh ne Kosove, te shnderrohej ne komune ishte e kahmotshme dhe kjo u realizua me procesin e  decentralizimit te pushtetit local, m c’rast juniku fitoi statusin e pilot komunes.Kryetari I… Read More