Posts tagged Komuna e Deçanit

Java e jashtëzakonshme-Helmimet masive në Deçan

16 korrik 2021. Për 7 ditë me radhë komuna e Deçanit është në qendër të vëmendjes për shkak të një helmimi nga i cili pësuan mbi 2,000 qytetarë. IKShPK ka dalë me dyshimet e para për praninë e dy lloj bakteresh në ujin e pijes. Kompania e Ujësjellësit “Hidrodrini” insiston se uji i pijes nuk është i kontaminuar. Ndërsa, pushteti lokal dhe qendror kanë angazhuar të gjithë mekanizmat për gjetjen e burimit të infeksionit, si dhe për tejkalimin sa më të shpejtë të situatës së krijuar e cila çoi komunën… Read More

Perfaqesues te OSBE-se vizituan Decanin dhe Junikun

1 shkurt 2007,Radio Kosova. Perfaqesues te Zyres Rajonale te OSBE-se, vizituan komunën e Decanit dhe Pilot-Njësinë Komunale të Junikut, ku u njohen me per se afermi me te arriturat e tyre ne lemi te ndryshme.  Pas vizites ne zyrat komunale te OSBE-se, drejtori I zyres rajonale te kesaj organizate Raoull Allalouf u prit nga perfaqesues te komunes se Decanit si dhe te Pilot-Njesise komunale te Junikut.  te cilet e njoftuan per zhvillimet e deritanishme si dhe per planet per te ardhmen. Me theks te vecante, autoritete komunale te Junikut informuan… Read More

Britania dhe Austria me vizion te njejte per Kosoven

24 nentor 2006, Radio Kosova.Shefi I zyres austriake si dhe dhe zevendesshefi I zyres britanike , sot vizituan komunen e Decanit dhe manastirin, duke kujtuar se Kosova po futet ne nje faze te rendesishme.  Meqense Komuna e Decanit dhe Manastiri I Decanit jane te pandashme, ishte kenaqesi per ne qe me kete rast te vizitojme te dyja-tha me kete rast shefi I zyres austriake, ne Prishtine, Bernd Alexander Bayerl, duke shprehur deshiren qe se shpejti ne kete manastir te perbashket ta festojne me shqiptaret,bashkerisht. “Eshte nje vizite me shume miqsore… Read More