Posts tagged Java e Muzeut ne Decan

Perfundon Java e Muzeut ne Deçan

7 nentor 2006, Radio Kosova. Komuna e Decanit me aktivitete te ndryshme shenoi Javen e Muzeut. Aktivitetet u organizuan nga Drejtoria per Kulture Rini dhe Sport ne bashkepunim me Muzeun Komunal te kesaj komune.  Decani, ndonese nje qyteze e vogel e Kosoves, ka nje histori te pasur kulturore. Vleres se kesaj trashegimie I jane te vetdishem banoret e ketushem, te cilet ne hapjen e Javes se Muzeut ne pallatin Jusuf Gervalla, kishin mbushur sallen plot. Pasqyre e qarte e kesaj vetedie eshte qetesia absolute e pjesemarresve te te gjitha moshave… Read More