Posts tagged Jasiq dhe Gjocaj

Vështirësitë e rikthimit në fshatrat malore Jasiq dhe Gjocaj

18 dhjetor 2006, Dojçe Vele. Për shkak të shkatërrimeve masive dhe zonës së minuar nga forcat serbe, rikthimi i banorëve pas luftës në të dy fshatrat malore Jasic dhe Gjocaj ka qënë i pamundur. Kusht primar për rikthimin në këto fshatra tashmë të shkretuara është deminimi. Junikasit, menjëherë pas luftës me donacione dhe më vetkontribut, mundësuan rifillimin e jetës normale. Por, edhe pse në dy fshatrat rrëzë bjeshkëve të Gjeravicës, Jasiq dhe Gjocaj, vërshuan shoqata të ndryshme vendore dhe ndërkombtare për deminim, shtrirja e gjërë dhe minimi i dendur në… Read More