Posts tagged Integrimi i komuniteteve RAE

Mbahet Festivali i Kulturës Rome, Ashkalike dhe Egjiptase

 30 maj 2011, Dojce Vele. Në tri qytete të Kosovës është mbajtur edicioni i parë i Festivalit të Kulturës Rome, Ashkalike dhe Egjiptase, me qëllim të promovimit dhe ruajtjes së kësaj trashëgimie kulturore. Projekti dyvjecar i cili financohet nga BE dhe implementohet nga Fondacioni i Kosovës për Shoqëri të Hapur (KFOS), vitin e ardhshëm do të shtrihet edhe në qytete të tjera. Sami Mustafen, të qenit rom nuk e ka penguar që me 26 vjetët e tij të radhitet ndër regjisorët e mirënjohur të filmit dokumentar. Dhe edhepse ai u shkollua… Read More