Posts tagged Imer Elezaj

Jam Unë…

JAM UNË… (Popullit tim…Tokës sime të djegur!) Jam unë Gjaku i derdhur Në zemër të kësaj toke Ngado që shpërthejnë lulëkuqet Rënjët kanë në plagët e mia, Me hapa mata trojet e shqipes Kreshtat tona me krahë pushtova Ku më zuri Ora lashë edhe shpirtin Mbi unin tim vuri themel liria. Jam unë Krahu i Paepur Shtylla e fortë e kësaj kështjelle Një jetë dhashë një tjetër mora Mua as plumbat nuk më shpojnë, Jam dora qe iu shtri karvaneve Me bukë kripë e zemër Jam trualli i hartës së… Read More

Fshati Belle dhe e drejta e mohuar mbi pronën

3 prill 2009, Dojce Vele. Banorët e fshatit Belle një pjesë e të cilit shtrihet brënda Zonës së Veçantë të Manastirit të Deçanit, me një kërkesë kolektive i janë drejtuar  Kuvendit Komunal të Deçanit, që pas dhjetë vjetësh t´iu mundësohet rindërtimi i shtëpive dhe qasja e lirë në prona. Belleja është ndër fshatrat më të vjetra në komunën e Deçanit. Shtrihet në veriperëndim të Deçanit, gjashtë kilometra mbi Manastirin e Deçanit“-këto shënime historiografike shkoqit historiani Avdyl Hoxha, për fshatin malor i cili vazhdoi të jetë i banuar deri në vitin 1960…. Read More