Posts tagged Herman Sheer

Bonn: Politika duhet t’i hapë rrugën energjisë së rigjenerueshme

2 dhjetor 2005, Dojçe Vele, Në Bonn përfundoi punimet treditore Asambleja Botërore për Energjinë e Rigjenerueshme. Aty doli në pah rëndësia e veçantë e kësaj energjie për mposhtjen e varfërisë dhe rritjen e zhvillimit ekonomik. “Ka shumë çështje për t’u diskutuar. Për të vepruar ka edhe më shumë. Botës i duhet një energji e re – energjia e rigjenerueshme!” Kështu e nisi fjalën e tij përshëndëtese kryetari i bashkisë së Bonnit, Peter Finger në pritjen e delegatëve të Asamblesë Botërore për Energjinë e rigjenerueshme. Me rastin e kësaj konference, rreth… Read More

Sheer:Kosova të investojë në energjinë e rigjenerueshme

Dojçe Vele, 2 dhjetor 2005, Dr.Herman Sheer, president I Organizates Boterore per Energji te Rigjenerueshme, duke qene drejtpersedrejti I lidhur me problematiken energjetike, ka nje vizion mbi zhvillimin e kesaj forme te zhvillimit ekonomik qe per vitet e ardhshme me siguri do te jete ne epiqender te kerkesave te pergjithshme evropiane. Ai flet per shancet e kesaj energjie ne Evropen Juglindore. Ajetë Beqiraj: Cfarë shancash ka energjia e rigjenerueshme në Evropën Juglindore? Herman Sheer: I ka shancat e njëjta si cdokund.Por,për shkaqe ekonomike, kjo energji keëtu është më e domosdoshme…. Read More