Posts tagged Hartmut Shprung

“Dua t’kthehem në Gjermani, se atje është vendlindja ime…”

25 mars 2010, Dojce Vele, Vetëm gjate vitit të kaluar nga disapora në Kosovë janë riatdhesuar 4,160 persona, 436 prej të cilëve nga Gjermania-kumton Ministria për Punë dhe Mirëqenje Sociale e Kosovës. Kthimi i detyrueshëm vazhdon edhe në vitin 2010, në vazhdën e të cilëve ishte edhe kthimi i 69 familjeve rome si dhe i një familjeje shqiptare nga Gjermania në Kosovë. Një grua në kulm të dëshpërimit, e rrethuar nga tre fëmijë me fytyra të trishtuara… është kjo pamja e parë që hasim në një tavolinë në koridorin e… Read More