Posts tagged Halit Blakçori

Zbardhja e fatit të personave të të pagjeturve ndihmon vendosjen e paqes

5 nëntor 2007, Dojçe Velle. Me 2 nëntor në një lokacion në fshatin Orllan të Podujevës, u gjet një skelet femre dhe një kafkë. Për fatin e 4,400 të pagjeturve të tjerë, nuk dihet asgjë…Dihet vetëm se numri më i madh i tyre janë pleq, gra dhe fëmijë. Shkëputje me të dashurit pa lamtumirë, mes plumbash, britmash e vajesh… Kthim me shpresën për bashkim të sërishëm e pas zhgënjimit, ndrydhje të përditshme zemre përballë vendeve të zbrazta, në shtëpi e në sofër. Gjendje e përhershme amullie në pritje që ata… Read More