Posts tagged Fazli Buçolli

Gjakmarrja dhe pajtimet në Kosovë

3 maj 2010, Dojce Vele. Dy dekada me parë, në aksionin për pajtimin e gjaqeve i cili kulmoi me tubimin te „Verrat e Llukës“ në Decan, u falën 1,275 gjaqe dhe ngatërresa ndërmjet shqiptarëve. Aksioni për pajtim është nismëtar i lëvizjes gjithëpopullore dhe zhvillimeve të metutjeshme që do të cojnë në luftën për clirim, pavarësi dhe demokraci të shtetit të Kosovës.      “Për shumë hesape janë ba gjaqet atëherë; për nder, per ujë, për toka…Kur jane ra n´gjak, janë fsheh nëpër farefis, apo janë mshel nëpër shpia, se s´kanë mujt… Read More