Posts tagged Fatos Lajçi

“Rrugëtimi i gjatë për paqe”

Fatos Lajci, regjisor dhe ambientalist 9 dhjetor 2005, Dojçe Vele, Këtë javë në kinemanë ABC në Prishtinë u shfaq premiera e filmit dokumentar “Rrugëtimi i gjatë për paqe” në regji të Fatos Lajçit. Dokumentari i mbështetur nga Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve dhe Zyra e Vullnetarëve të Kombeve të Bashkuara, në Prishtinë, është promovues i idesë së krijimit të Parkut ndërkufitar të Paqes në Ballkan, mes vendeve fqinje, Kosovës, Malit të Zi e Shqipërisë. Projekti ballkanik për “Parkun e Paqes” ka për qëllim mbrojtjen e mjedisit, stimulimin e punësimit… Read More

Fillon ndërtimi i Parkut të Paqes

Vila ne Bogë-Rugovë Fatos Lajçi-Ambientalist 22 gusht 2005,Dojçe Velle – Në Rugovë të Kosovës, e cila është njëra ndër tri pjesët e propozuara të Parkut Ndërkufitar të Paqes në Ballkan, filloi faza e parë e implementimit të projektit “Ndërlidhja dhe fuqizimi i OJQ-ve ndërkufitare të Kosovës, Malit të Zi, dhe Shqipërisë në Levizjen për Parkun e Paqes në Ballkan (LPPB). Misioni i Lëvizjes për Parkun e Paqes është nxitja e krijimit të një parku ndërkufitar në perëndim të Ballkanit, si një mjet mbrojtjeje për këtë zonë alpine, e konsideruar si zona… Read More