Posts tagged Familja Rrustemi

Vazhdon riatdhesimi i qytetarëve të Kosovës

20 dhjetor 2010, Dojce Vele, Sipas Ministrisë për Punë dhe Mirëqenje Sociale, në Kosovë deri më tani janë riatdhesuar 3,690 persona, 620 prej të cilëve nga Gjermania. Por, sa ka kapacitete Kosova për pranimin qytetarëve të vet dhe sa po mund ta gjejnë veten këto familje pas rikthimit në Kosovë?  Familja Rrustemi nga komuna e Skënderajt, megjithëse e riatdhesuar para tetë muajsh ajo ende nuk ka arritur ta kap fillin e jetës në Kosovë. Sepse, jeta në Gjermani për të cilën shiten plang e shpi, pas dy dekadash ju rrënua… Read More

“Dua t’kthehem në Gjermani, se atje është vendlindja ime…”

25 mars 2010, Dojce Vele, Vetëm gjate vitit të kaluar nga disapora në Kosovë janë riatdhesuar 4,160 persona, 436 prej të cilëve nga Gjermania-kumton Ministria për Punë dhe Mirëqenje Sociale e Kosovës. Kthimi i detyrueshëm vazhdon edhe në vitin 2010, në vazhdën e të cilëve ishte edhe kthimi i 69 familjeve rome si dhe i një familjeje shqiptare nga Gjermania në Kosovë. Një grua në kulm të dëshpërimit, e rrethuar nga tre fëmijë me fytyra të trishtuara… është kjo pamja e parë që hasim në një tavolinë në koridorin e… Read More