Posts tagged Fahredin Verbovci

Lypës nga Shqipëria në Kosovë

10 shkurt 2010, Dojce Vele. Sipas të dhënave zyrtare në Kosovë afro 80% e lypësve vijnë nga Shqipëria. Arsyeja me e shpeshtë është shpresa për gjetjen e një vendi pune, në mungesë të të cilit lëmosha mbetet e vetmja mënyrë mbijetese.     Ajo vjen nga Lezha. Por edhe pse me të bijën nëntë vjeçare mëngjes e mbrëmje kërkon lëmoshë nëpër trotuaret e Prishtinës, ajo nuk do të identifikohet, ngaqë i turpërohet realitetit të saj! “Me vjen zor…-ndrydhet ajo për të vazhduar: Degjo motra! Unë dal në ora tetë deri në… Read More

Lypës të vegjël ka në çdo qendër të Kosovës

15 janar 2010, Dojce Vele & Radio Kosova, Policia e Kosovës e mbështetur nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë ka lancuar projektin “Të Drejtat e Fëmijëve-Largimi i lëmoshëkërkuesve” i cili po implementohet anembanë Kosovës. Projekti ka për qëllim mbrojtjen e fëmijëve që shtyhen nga prinderit apo persona të tjerë që të kërkojnë lemoshë,, rehabilitimin dhe integrimin e tyre në shoqëri.    Alma 2 vjeçare, s´ka shumë kohë që ka mësuar të ecë. Ajo sapo ka filluar të belbëzojë edhe fjalët e para. Por, që tani ajo është e… Read More