Posts tagged Don Lush Gjergji

STOP vrasjes dhe gjakmarrjes

  Vrasjet e gjakmarrjet mbajne ne ngujim qindra familje shqiptare 16 tetor 2012, Dojce Vele,  Si pasojë e rethanave ekomomike e sociale dhe të mosfunkionimit adekuat të gjyqsorit,  dukuria e vrasjeve në Kosovë është gjithnjë e më në rritje. Sipas Policisë së Kosovës, vetëm në nëntë muajt e parë të këtij viti në Republikën e Kosovës kanë ndodh  24 vrasje. Ngritja e vetedies dhe funksionimi i gjyqsorit, te domosdoshme per parandalimin e fenomenit.  Dervish Ukaj mban emrin e agjës së vrarë. Familja e tij e fali gjakun pasi u bë… Read More

Gjakmarrja dhe pajtimet në Kosovë

3 maj 2010, Dojce Vele. Dy dekada me parë, në aksionin për pajtimin e gjaqeve i cili kulmoi me tubimin te „Verrat e Llukës“ në Decan, u falën 1,275 gjaqe dhe ngatërresa ndërmjet shqiptarëve. Aksioni për pajtim është nismëtar i lëvizjes gjithëpopullore dhe zhvillimeve të metutjeshme që do të cojnë në luftën për clirim, pavarësi dhe demokraci të shtetit të Kosovës.      “Për shumë hesape janë ba gjaqet atëherë; për nder, per ujë, për toka…Kur jane ra n´gjak, janë fsheh nëpër farefis, apo janë mshel nëpër shpia, se s´kanë mujt… Read More

Krishtlindjet në Kosovë

24 dhjetor 2009, Dojçe Vele. Mbi 65 mijë katolikë në Kosovë përkujtojnë lindjen e Krishtit, si një festë të ardhjes së dritës për njeriun me urimet për një jetë në paqe, begati dhe lumturi.    Në sheshin “Nëna Terezë” në qendër të Prishtinës ndriçuar nga drita fosforeshente dhe me bredhin e Krishtlindjeve në mes, zilet e kuajve të karrocës së Babadimrit dëgjohen nga larg… Edhe sivjet petkun e Plakut të Krishtlindjeve e ka veshur Ali Xhaka nga Llapi, i cili me grupin e tij e kompleton këtë panoramë Krishtlindjesh duke… Read More