Posts tagged Dhunuesit serb te pandeshkuar

Të dhunuara nga forcat serbe-të harruara nga shoqëria e Kosovës

27 dhjetor 2010, Dojce Vele,  Te mijëra femrat e dhunuara nga forcat serbe në Kosovë, janë një kategori e ndjeshme e shoqërisë kosovare për të cilat, institucionet e Kosovës dhe ato ndërkombtare kanë bërë pak qoftë në mbështetjen institucionale apo në sjelljen e përdhunuesve para drejtësisë.    ”Ne, të dhunuarat, edhe kur ecim rrugës e ndjejmë barrën e dhunimit, e shofim atë në sytë e njerëzve, të cilët ndoshta kurrë nuk do t´mund ta imagjinojnë se çfarë kemi perjetuar. Edhe kur njerëzit qeshin pa kujtuar fare se ne ekzistojmë, ne… Read More