Posts tagged Dhuna ne familje

Dhuna ndaj femrës në Kosovë

13 janar 2010, Dojce Vele & Radio Kosova, Përjetimet e luftës, zhgënjimet e pasluftës, tranzicioni dhe ndryshimet e përgjithshme shoqërore, pozita e rëndë ekonomike, varfëria, papunësia, niveli i ulët i arsimimit dhe pabarazia gjinore, janë faktorët kryesorë që cojnë deri tek dhuna ndaj femrës, e cila vjen më së tepërmi nga bashkëshorti, i fejuari apo njeriu me të cilin janë në lidhje.   Asaj s´mund t´i përmendet emri. Asaj s´mund t´i publikohet as vendi, prej nga vjen. Që familja e saj të mos përballet me të papritura të tjera, mund… Read More

Deçan: Gjendja ekonomike shkaktar i dhunës në familje

12 nentor 2006, Radio Kosova. Dhuna ne familje eshte nje dukuri e cila doli ne pah ne periudhen e pasluftes. Ndersa, sipas lendeve te grumbulluara ne Gjykaten Komunale te Decanit,  shumica e rasteve vjen si pasoje e gjendjes se rende ekonomike   Edhe pse dhuna ne familje ekziston edhe ne Decan, duke bere krahasimin ne me shifrat e vitit te kaluar nuk mund te thuhet se kjo dukuri eshte ne rritje. Sipas Haki Balajt, gjyqtar I gjykates komunale ne Decan per qeshtjet e dhunes ne familje, shkaqet me te shpeshta… Read More