Posts tagged Carrabreg

“Shtepia e Fshatit” ne Lloqan të Deçanit

23 tetor 2011, Radio Kosova, Tash dhjete vjet  ne gjirin e fshatit Lloqan eshte nje Shtepi  Fshati ne sherbim  te te gjithe banoreve. Aty organizohen ahengjet, ceremonite mortore por edhe aktivitete te ndryshme rinore. Kete model deri me tani e kane pervetsuar vetem fshatrat Carrabreg dhe Voksh. Nje objekt i suvatuar ne jeshile, ne zemer te fshatit Lloqan, eshte  shtepia ne te cilen banoret e  ketushem organizojne aktivitete te ndryshme. Ndersa, flamuri ne qati te saj apo porta e hapur, jane shenjat identifikuese te nje gazmendi apo rasti vdekjeje. Per shtepine… Read More