Posts tagged Arif Zeqiri

Ndërprerje apo përtëritje e marrëveshjes për sigurime sociale me Zvicrën?

22 prill 2010, Dojce Vele. Sindikata zvicerane UNIA kumton se që nga 1 prilli, shteti federal zviceran ka ndërprerë marrëveshjen për sigurime sociale të kosovarëve që punojnë në këtë shtet. Nga Ministria për Punë dhe Mirëqënje Sociale e Kosovës thonë se, qeveria zvicerane kërkon vetëm përtëritjen e kësaj marrëveshjeje me ish-Jugosllavinë, e cila ka rënë poshtë me njohjen e shtetit të Kosovës nga ana e Zvicrës. Në bazë të marrëveshjes për sigurime sociale në mes të ish-Jugosllavisë dhe Zvicrës, sigurimet shoqërore të kosovarëve që kanë punuar në këtë shtet janë… Read More