Posts tagged Ambasada Gjermane

Investimet gjermane në Ujësjellësin Rajonal të Pejës

5 tetor 2012,Dojce Vele,Gjate konsultimeve ndërqeveritare për bashkëpunim politik e zhvillimor në mes të Republikës së Kosovës dhe Gjermanisë, RFGJ ka premtuar 28,3 milione euro per projekte te zhvillimit ekonomik me qëllim të afrimit me standardet e BE-së. Gjermania është donatori i dytë më i madh në Kosovë pas ShBA-së, e cila që nga përfundimi i luftës me ’99 ka investuar 230 milionë euro në sektorë të ndryshëm ekonomik dhe shoqëror.    Rajonit të Pejës në perëndim të Kosovës, shtrirja gjeografike rrëzë Bjeshkëve të Nemura i ka mundësuar furnizim të… Read More

Ambasada Gjermane organizon Turneun e Futbollit në Prishtinë

18 qershor 2011, Dojce Vele. Ne Stadiumin e Prishtinës per trofeun e Turneut te i IV-të Ndërkombëtar te Futbollit po ndeshen 16 ekipe të institucioneve të Kosovës, organizatave ndërkombtare si dhe të ambasadave që veprojnë në Kosovë. Një pllakatë e madhe me legjendën e futbollit gjerman, Franz Bekenbauer në stadiumin e Prishtinës është imazhi para të cilit ambasadori gjerman Hans Dieter Steinbach, bëri hapjen e Turneut të 4 Ndërkombtar të Futbollit, organizuar nga amabasada gjermane në Kosovë. Steinbach(majtas)me ekipet pjesemarrese „Organizimi i një turneu të tillë tashmë është bërë traditë dhe… Read More