Posts tagged Ahmet Sallova

Në Kosovë fshatra të rrënuara,të minuara dhe të depopulluara

6 prill 2012, Dojçe Vele. Rreziku nga mjetet shperthyese dhe  pamundësia e rindërtimit yë s htëpive të rrënuara gjatë luftës së Kosovës, janë ndër arsyet kryesore të cilat edhe 13-të vjet pas luftës fshatra të tëra i lënë të pabanuara. Banorët e tyre jetojnë  të shkapërderdhur nëpër qendra të ndryshme dhe në kushte të rënda ekonomike dhe sociale. Kosharja e Gjakovës është njëri ndër fshatrat e rrënuara, të minuara dhe të depopulluara, të dyzet shtëpitë e të cilit kanë ngel rrënoja.    Hazir veseli 71 vjec nga Kosharja e Gjakovës,… Read More

Kur hapi drejt jetës ngec në mina

 31 mars 2011, Dojce Vele,  Edhepse nga mjetet shpërthyese janë pastruar mijëra hektarë, zonat e brezit kufitar edhe 12 vjet pas luftës paraqesin rrezik për qytetarët e Kosovës. Nga përfundimi i luftës në Kosovë, në fusha të minuara kanë humbur jetën 114 persona, ndërsa janë lënduar edhe 446 të tjerë. Naim Qerimajt nga Gllogjani, cdo 16-të qershor i sjell kujtime të përziera gëzimi e trishtimi. Se, 12 vjet më parë, teksa shokët e tij dhe popullata e Kosovës po ngarendnin të kremtonin momentin historik të ndërhyrjes së forcave të NATO-s… Read More