Posts tagged Agron Kuçi

“Puna e fëmijëve sjell varfërinë”

9 tetor 2006, Dojçe Vele, Puna e fëmijëve në Kosovë është bërë përditshmëri. Nëpër rrugë apo kafeteri, kohë pas kohe shihen shitës të vegjëk të cilët të ofrojnë pako cigaresh, kartela telefonike, apo produkte tjera që bartin në një pako para duarsh. Ata punojnë cdokund e në cdo kohë, qoftë si shitës ambulant e deri të punët më të rënda, si: në blegtori, pylltari dhe në industri. Duke e parë përhapjen e këtij fenomeni, qeveria e Kosovës ka formuar Komitetin Drejtues të Qeverisë për Eleminimin e Formave të Rënda të… Read More