Posts tagged 2500 hektare te Kosoves kalon nen Maqedoni

Demarkacioni me Maqedoninë-Kosova humbet 2500 hektarë

20 tetor 2009, Dojçe Velle. Në bazë të marrëveshjes se ratifikuar për demarkacionin e kufirit mes Kosovës dhe Maqedonisë, 20 hektarë tokë të njohura si „Kodra e Furrës”, kalojnë në territorin e Maqedonisë. Qytetarët të zhgënjyer në “dhuruesit” e pronave të tyre Maqedonisë. Me marrëveshjen e vitit 2001 midis Beogradit dhe Shkupit për dhurimin e 2500 hektarëve tokë të Kosovës, Maqedonisë , marrëveshje që u ratifikua në Këshillin e Sigurimit, Bashkësia Ndërkombëtare shkeli Rezolutën 12/44 e cila garanton mbrojtjen e kufijve të territorit të Kosovës. Vija kufitare Kosovë- Maqedoni e… Read More

Shqetësime rreth demarkacionit të kufirit Kosovë-Maqedoni

14 korrik 2009, Dojce Vele & Radio Kosova, Vija kufitare Kosovë-Maqedoni, edhe dhjetë vjet pas luftës mbetet një zonë problematike. Marrëveshja Beograd-Shkup për dhurimin e 2,500 hektarëve tokë të Kosoves-Maqedonisë nga ana e Serbisë, që nga viti 2001, banorët e fshatrave kufitare i mbajti larg pronave të tyre. Banorët përballë barrierave pas cdo tenntimi për qasje në pronë Një tatëpjetë zig zage e rrethuar me pyje con në Debellde, njeri ndër të 43 fshatrat e Vitisë, komunë në lindje të Kosovës. Rreth e qark këtij vendbanimi kodrinoro-malor shtrihet brezi kufitar… Read More