Shkolla e Strellcit kremton Diten e Shkolles me salle te re sportive

Fusha sportive e shkolles Bajram Curri

3 nentor 2012, Radio Kosova. Shkolla e Mesme e Ulet “Bajram Curri” ne Strellc te Eperm, shenoi Diten e Shkolles me salle  te re sportive. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit vetëm në 3 vitet e fundit  në infrastrukturën sportive të komunës së Decanit i ka investuar rreth 2 milionë euro, perfshire edhe sallen sportive. 

Nxënësit e Shkollë së Mesme të Ulët „Bajram Curri“në Strellc të Epërm dhe stafi shkollor, shënuan ktë ditë të shumëpritur në një atmosferë festive.Sepse, perurimi I kësaj salle don të thotë shumë për të gjithe, thotë Xhavit Ramosaj, arsimtar I kulturës fizike në këtë shkollë.

Krasniqi pritet nga Selmanaj

“T´gjitha sportet janë zhvillu brënda një hapësire. Dhe,duke qënë  klimën e ashpër, ne në mungesë të sallës pothuaj gjashtë muaj të vitit i kemi kalu nëpër paralele  . Andaj, ndërtimi  i kësaj salle hapë një perspektivë të re për sportin, duke pasur parasysh se Strellci ka qene vatër e ssportisstëve kulminant të Kosovës, ndër ta edhe  drejtori i ndjerë Haki Povataj, hendollist me nam, motra e tij Shyhrete Povataj, hendbollistja e parë në komunën e Decanit,etj“.

Salla e re,mundesi per t´iu rikthyer tradites sportive

Sipas Iber Alimusajt, arsimtar I gjuhës shqipe dhe ish drejtor I kësaj shkolle, megjithëse shkolla është ndërtuar dhe e rregulluar mirë, ketu vazhdojne te mungojne kabinetet per cdo lende. Perderisa ndertimi I kesaj salle do te ndikoje dukshem ne zhvillimin e cultures sportive.

Ish drejtori,Iber Alimusaj

 „Nje project me shume rendesi dhe me se I nevojshem per nxenesit tane, ngase ktu tani e tutje do te dalin talentet sportive,sepse ndryshe punohet ne fushe, ndryshe pa sallë dhe pa mjetin e konkretizimit. Prandaj, ky object nuk ka të paguar per nxenesit tane“.

Perderisa, drejtori aktual Gani Malaj, thote se meqe Strellci shquhet per nxjerrjen e sportisteve neper vite, kjo eshte feste per të gjithe.

“Sot vertet eshte nje feste per shkolen por edhe per fshatin, sepse po perurojmë sallen sportive e cila I plotson te gjitha standardet qe  edukata fizike te zhvillohet sipas reformave. Andaj prej ketu nxenesit qe kane prirje per sporte te ndryshme,do t´mund ta zhvillojne tutje at talent ne kushtet me te mira”.

Projekti 350 mije eurosh meritor per shkollen e pishtarit te arsimit Haki Povatajt

Ministri I Kultures Memli Krasniqi, deputetet Safete Hadergjonaj, Adem Grabovci dhe Armend Zemaj si dhe kryetari I komunes Rasim Selmanaj, ishin prezent ne perurimin e salles se re sportive ne shkollen “Bajram Curri”. Ndersa, nje investim prej 350 mije eurosh eshte me se meritor per shkollen e drejtorit te ndjere Haki Povatajt, I cili e flijoi jeten per arsimin shqip, tha me kete rast kryetari I komunes Rasim Selmanaj.

Drejtori aktual,Gani Malaj

 

„Pas luftes, Komuna  e  Decanit ishte ne gjendje te rende sa i perket infrastruktures sportive.  Mirepo fale perpjekjeve edhe te komunes edhe te qeverise, ne sot kemi nje situate ma t´mire. Sot po perurohet kjo palester sportive, vitin e ardhshem jemi te bindur se do te perfundoj punimet ne palestren sportive ne Decan, nje projkt gjigant qe eshte posahtu investim i qeverise se Republikes se Kosoves. Poashtu, ne shkollen e Decanit kemi fillu ndertimin e palestres sportive dhe Decani nga nje komunë pa asnje klub aktiv sportiv,sot ka dy klube te futbollit, dy te hendbollit, ndersa kemi nje sere fushash te rregulluara neper  shkollat e komunes“.

Krasniqi:Komuna e Decanit  meriton trajtim te vecante

Perderisa, trajtimi me preference i komunes se Decanit sa iu perket projekteve do te vazhdoje per faktin se popullata e ketushme ka dhene shume per clirimin dhe pavaresimin e vendit, tha ministri per kulture, rini dhe sport, Memli Krasniqi, i cili permendi realizimin e projekteve te shumta ne sektorin e kultures, trashegimisë dhe me theks te vecante ne ate sportiv.

Nga ceremonia e perurimit

„Eshte ndjenje e vcante qe sot po perurojme nje projekt te nisur koh me pare, i cili do t´iu krijoje mundesi dhe hapesira nxeneve,te rinvje te S trellcit por edhe te fshatrave perreth, ne radhe te pare per te kultivuar talentet  ne sporte te ndryshme dhe pse jo, per te vazhduar kultivimin ketyre talenteve deri tek perfaqesëimi i denje i Republikes se Kosoves edhe ne arenen nderkombtare. Vitin e ardhshem ne bashkarisht do të fillojmë edhe me ndertimin e stadiumit te Decanit për te kriju hapesira te reja dh infrastrukture sportive për te gjithe sportistet dhe sportdashesit e komunes se Decanit. Dua te besoj se kto klube qe i permendi kryetari i komunes do te shtohen edhe ne sporte te tjera dhe  padyshim t´jemi nder klubet me konkurrrente qe i ka Kosova, ne cilatdo sporte qofshih ato“.

Perdersisa deputeti Armend Zemaj, iniciator i ketij projekti beson se nga kjo salle do te dalin sportiste me nam  si dikur.

„Ashtu sic kam besuar kur e kam propozuar ne buxhetin e Republikes se Kosoves qe kjo salle sporti te jete ne fshatin Strellc, kam besu poashtu se kjo rini jo vetem qe do ta trashegoje por edhe do te nxjerr sportiste ashtu sic  ka pas tradite Strellci dhe komuna e Decanit“.

Dr.Ramadan Tahiraj

Me rastin e perurimit pikon çatia e sallës

Por, qe ne diten e perurimit, kofat e shperndara neper salle nga qatia qe pikon te nxjerrin para pikepyetjes se cka do te ndodh me kete objekt ne te ardhmen?

„Sot vertet behet perurimi i ketij objekti, por kulmi  pikon ne 7-8 vende. Pra, eshte nj leshim serioz i Komisionit mbikeqyres dhe pranues. Mirepo ne jemi mesuar qe ne objektet tona te behen investime shtese edhe pas perurimit;tradite kjo e komisoneve te pasluftes…Megjithate, eshte nje objekt  i mireseardhur dhe ato gabime te vogla do te permiresohen“, shpjegon dr.Ramadan Tahiraj, kryetar i fshatit Strellc i Eperm dhe asambleist.

Perderisa, Iber Alaj, drejtor i Departamentit te Sportit ne MKRS, thote se per kete do te pergjigjet kompania punekryese:

Prerja e shiritit -fillim i ri per nxenesit

„Kontratat e lidhura me kompanine punekryese ka garancion njevjcar pas pranimtit teknik dhe eshte obliguar qe cdo verejtje apo pike qe ka ndodh te vie ta permiresoje, mos me na u demtu objekti ne te cilin kemi investu 350 mije euro. Do te kerkojme intrvenim te menjehershem dhe nese vertet ka pikuar qatia menjehere do te marrim masa ne baze te ligjit,  meqe edhe ligji i prokurorimit e obligon“.

Vetem ne 3 vitet e fundit, investimet e qeverise se Kosoves, gjegjsisht Ministrise per Kulture, Rini dhe Sport ne komunen e Decanit kalojne shumen prej 2 milione eurosh: 350 mije eruo ne sallen sportive ne Strellc te Eperm,  1 milione e 500 mije euro ne palestren sportive ne Decan si dhe 300 mije euro ne projektin e paralajmeruar  per vitin e ardhshem: ndertimin e stadiumit te qytetit ne vlere prej 300 mije eurosh.

Leave A Comment

Your email address will not be published.